Dirigent Harmonie

Dirigent: Peter Lejaeghere (° Roeselare 1967)

Peter Lejaeghere studeerde trompet en piano aan de muziekacademies van Roeselare en Izegem. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent behaalde hij eerste prijzen voor kamermuziek, harmonie, contrapunt en fuga, en het hoger diploma voor trompet.

Momenteel is hij leraar koperblazers aan de muziekacademies van Roeselare en Izegem, en is hij actief als dirigent van het harmonieorkest van Ardooie, alwaar hij woonachtig is. Hij treedt regelmatig op als solist en in kamermuziekverband concerteerde hij reeds in diverse Europese landen, Malta en de V.S.A..

Peter Lejaeghere heeft werken geschreven voor piano solo, voor verschillende blaasinstrumenten met klavierbegeleiding, voor ensembles en voor gemengd koor.

Sommige hiervan werden uitgegeven bij Golden River Music, Metropolis en Euprint.

In 1999 werd zijn werk “Hemellichaam”, een werk voor gemengd koor, bekroond door de provincie West-Vlaanderen.

Met zijn werk “LAVA” werd hij bekroond tijdens de Nationale Compositiewedstrijd voor Koor 2005, een initiatief van Euprint in samenwerking met Capella di Voce.

“Schaakmat”, een compositie voor piano, kreeg het VerDi-keurmerk 2007.

Hij werd tevens genomineerd met het koorwerk “Dagpauwoog” voor de vocale compositieprijs 2008 door de provincie West-Vlaanderen en behaalde een tweede prijs.

Zijn kindercantate “Aqua Musicale” werd in 2014, ter gelegenheid van de dag van het DKO, gecreëerd door het symfonisch orkest en kinderkoor van STAP Roeselare. 

In september 2016 kwam zijn muziek voor strijkers uitgebreid aan bod op een concert voor het vorstenpaar in het Lauretum te Jabbeke.

Bij het JoWest, jeugdorkest West-Vlaanderen, is hij ondertussen één van de vaste componisten.

Peter Lejaeghere ( ° Roeselare 10.03.’67) 
Steenstraat 48
8851 Koolskamp
051 74 56 83
0475 48 84 62
peter.lejaeghere@skynet.be